Хаос у Загребу због олујног ветра – огромна штета, има повређених

Снажан ветар у Загребу током ноћи је рушио стабла, рекламе, сунцобране, чупао је кровове а не посустаје ни данас. Неколико особа повређено. Улице пуне поломљених грана. Саобраћај је отежан а јавни превоз касни или не иде уопште. Полиција упозорава грађане да не излазе на отворено.

На неким местима у хрватској престоници видљиви су оштећени семафори. Интервентне и ватрогасне службе су на терену. До јутрос у седам сати било је 240 интервенција.

Једно стабло је пало на трамвај у покрету, због чега је трамвајски саобраћај био у застоју. Велика оштећења су на бандерама и кабловима.

У Медведградској улици и Савској улици отпали су делови фасада и оштетили аутомобиле. 

Много је проблема у строгом центру града. На Тргу бана Јелачића преврнуо се дрвени штанд и пао на осамдесетогодишњу жену.  

Полиција је позвала грађане Загреба да не излазе на отворено без велике потребе због јаког и олујног ветра.

У упозорењу се наводи да се оно посебно односи на старије особе и децу.

Удари ветра достизали су брзину и око 70 километара на час. Државни хидрометеоролошки завод издао је упозорење за целу земљу због могућности јаког ветра.

Градоначелник Загреба Милан Бандић је рекао да координира активности са надлежним службама. Отворена је и бесплатна телефонска линија путем који грађани могу да пријаве штету на комуналној инфраструктури. 

Бандић је позвао суграђане на опрез.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво