Покушали да прокријумчаре дрогу на школском броду "Јадран"

Више од 50 килограма кокаина црногорска војна полиција пронашла је прегледом школског брода "Јадран", незванично сазнају "Вијести"

На броду је откривено више десетина килограма материје за коју се сумња да се ради о психоактивним супстанцама,  а одређене криминалне групе имале су намеру да искористе активности крстарења школског брода "Јадран", које је било планирано за данас, наводе из Министарства одбране.

"Припадници Управе полиције и Војне полиције, по налогу овлашћеног тужиоца, спроводе мере и радње у циљу откривања и процесуирања починилаца овог кривичног дела", наводе из Министарства одбране.

Из Министарства подсећају да је јуче било планирано да се реализује практична обука студената Поморског факултета из Котора, у оквиру досадашње сарадње Министарства одбране и Универзитета Црне Горе.

Рониоци Поморског одреда МВЦГ заронили су испод "Јадрана" везаног на Пинима, како би прегледали подводни део трупа брода и дно мора испод брода, а полиција је довела и пса посебно обученог за октивање дроге.

Посада је на броду, а на "Јадрану" је и командант МВЦГ, капетан бојног брода Веско Томановић.

Према незваничним информацијама, студенти и професори Поморског факултета нису се ни укрцали на једрењак, пре него што је пронађена сумњива материја, а за сада је непознато да ли ће брод уопште испловити.

Истрагу воде Управа полиције и војнобезбедносни органи, а координише Више државно тужилаштво из Подгорице. Незванично, случај ће преузети Специјално државно тужилаштво и очекује се да ускоро у Тиват дође неко од тужилаца из тима Миливоја Катнића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво