Комшић: Верујем да ће Додик испоштовати што је потписао

Поводом изјава председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика о искључивању питања НАТО-а из агенде спољне политике БиХ, огласио се други члан Председништва БиХ Жељко Комшић који је рекао да Додик у исту раван покушава да стави институционалне одлуке и политичке ставове.

Додик је у суботу поновио да је састанак у Бриселу са челним људима Европске уније раније договорен, те да ће бити искоришћен за разговоре о европском путу БиХ о којем постоји консензус, али никако за причу о НАТО интеграцијама.

"То је иста она логика којом се води када каже да ће му, због промена које су се у међувремену десиле у САД, бити укинуте санкције. Јер санкције које су му уведене, нису биле тренутни политички став појединаца, већ су донете на нивоу институција државе", став је Комшића, преноси портал Кликс.

Комшић је поновио да је јасно да се изнад свега тражи поштовање одлука, а не толико поштовање ставова.

"Међутим, ја верујем да ће господин Додик показати једну дозу озбиљности која приличи политичару као што је он и испоштовати оно што је потписао", поручио је Комшић.

Он је додао да би Додик, ако се позива на поштовање закона око именовања мандатара, требало да заказује седнице Председништва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво