Пенава разговарао с Пленковићем и тврди да остаје у ХДЗ-у

Градоначелник Вуковара Иван Пенава рекао је након разговора с хрватским премијером Андрејом Пленковићем да остаје у ХДЗ-у, приметивши да је "фасцинантно" како су медији из његових изјава извукли да он излази из странке.

Наиме, након што је у понедељак изјавио да постоји континуитет великосрпске политике у Хрватској, те да је Вуковар "епицентар континуиране великосрпске пузајуће агресије", а да је председник Српског народног вијећа и посланик Сабора Милорад Пуповац промотер такве политике, Пенава је данас разговарао с Пленковићем, али каже да тема није била место Самосталне демократске српске странке у владајућој коалицији, те додаје да он остаје у ХДЗ-у.

"Јуче сам говорио о позитивним аспектима процеса мирне реинтеграције и захвалио сам се и припадницима српске мањине који су то прихватили и наставили с нама изграђивати Хрватску. Указао сам и на проблеме попут неустајања навијача и ученика који слушају наставу на српском и који не устају на хрватску химну", рекао је Пенава, а пренела регионална Н1.

Додао је и да од њега не треба да се очекује да се одрекне вредности "Домовинског рата", као и да су људи гинули због грба Хрватске.

"Државну политику зна се ко води, међутим, када у Вуковару, где су људи гинули због хрватског грба и химне, нетко остане да седи на химну, немојте ми одбијати право да иступим и кажем да је то неприхватљиво", рекао је Пенава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво