Војска Црне Горе набавља 67 оклопних возила

Министарство одбране Црне Горе планира да се у 2019. години кредитно задужи 30 милиона евра за куповину 67 оклопних возила, пише у Предлогу закона о буџету за 2019. годину, преноси РТЦГ.

Буџет Министарства одбране према овом предлогу биће за 8,5 милиона већи него ове године, односно око 56,5 милиона евра када се узме у обзир и покривање рате за три хеликоптера које је министарство купило ове године.

У Владиним документима наводи се да ће у 2019. издвајања за одбрану чинити 2,98 одсто БДП-а, што је знатно више од два одсто колико је предвиђено НАТО стандардима, а што је условљено набавком оклопних возила и ратама за хеликоптере, преноси РТЦГ.

Такође, Министарство одбране рачуна у 2019. и на одређена средства из капиталног буџета.

"Приходи које Министарство одбране оствари од продаје наоружања и војне опреме, продаје и издавања бивше војне имовине (непокретности) и пружања услуга, као и средства по основу рефундације трошкова од стране НАТО-а извршиће се до износа од 5.000.000 еВра и служиће за финансирање реализације партнерских циљева и опремање Војске у складу са НАТО стандардима укључујући и униформе, као и побољшање стамбених питања припадника Војске и Министарства одбране", пише у документима.

Средства за измирење рате у износу од 6,5 милиона еВра за набавку три вишенаменска хеликоптера измириваће се, како је планирано, за потребе Министарства одбране, са позиције отплата дуга код Министарства финансија у складу са чланом 9. Закона о буџету Црне Горе за 2019. годину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво