Протестна нота Украјине ХРТ-у због "ширења искривљених информација"

Амбасада Украјине у Загребу упутила је оштар протест Хрватској радио-телевизији и тражи јавно извињење хрватског јавног сервиса због, како се наводи, "ширења искривљених информација", пренели су хрватски медији.

Амбасада моли да се предузму мере с циљем спречавања понављања таквих ситуација.

Оштар протест Амбасаде Украјине у Загребу уследио је након "техничке грешке или свесне провокације" настале у јучерашњем Дневнику током интервјуа с министарком Маријом Пејчиновић Бурић.

Током тог разговора, наиме, у позадини је приказана мапа на којој је, како се наводи "Аутономна Република Крим, која је неодвојиви део Украјине, приказана као територија Руске Федерације", наводи се у протестној ноти.

"Такве искривљене информације сматрамо непримереним изазовом територијалној целовитости Украјине", наводи се у протесту амбасаде.

Додају да су уверени да ХРТ, "као ауторитетни медиј-ресурс Републике Хрватске, не може бити у супротности са службеним ставом Владе Републике Хрватске која чврсто подржава суверенитет и територијални интегритет Украјине".

Амбасада тражи јавно извињење ради "ширења искривљене информације" и моле да се предузму мере с циљем да се тако нешто не понови.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво