Бандић објавио ново извињење због сусрета са Марковићем

У готово свим хрватским дневним новинама је објављен плаћени оглас јавног извињења градоначелника Загреба, Милана Бандића, због тога што је недавно угостио српског политичара, народног посланика и лидера Јединствене Србије, Драгана Марковића Палму.

Део хрватскох медија констатује да Бандићу није било довољно што се пре два дана на конференцији за новинаре извинио грађанима и пре свега хрватским ветеранима и припадницима деснице, због тога што је био домаћин Марковићу, који је и председник Скупштине општине Јагодина.

Медији, међутим, констатују да је Бандић ове огласе платио из буџета Града, односно новцем грађана.

Портал Телеграм пише да је Бандић на недавној конференцији за новинаре рекао да није знао да је Драган Марковић Палма пријатељ Жељка Ражнатовића Аркана, којег у Хрватској квалификују као ратног злочинца.

Бандић се, наиме, најпре нашао на удару бившег ХДЗ-овца, сада градског одборника у загребачкој скупштини, Златка Хасанбеговића, а потом и хрватских ветерана који су му веома замерили на овом сусрету и затражили извињење.

"А онда је данас у свим дневним новинама, очигледно о трошку Загрепчана, објавио плаћене огласе под насловом 'Градоначелниково писмо јавности', у којем се опет извињава и понавља како он није имао појма о Палминим везама с Арканом", пише Телеграм.

"Зато поново упућујем извињење свим истинским бранитељима који су се на било који начин осетили повређенима и погођенима због овог сусрета који се, да ствар буде осетљивија, игром случаја догодило баш на Душни дан, када се сећамо својих најмилијих од којих су многи страдали у Домовинском рату", пише Бандић у свом писму.

Због сусрета с Марковићем, Бандићу је, иначе, Златко Хасанбеговић претио раскидом коалиције на градском нивоу.

Хасанбеговић је међу првима затражио извињење Бандића, а градоначелник га је, чини се, схватио врло озбиљно, пише Телеграм и навои да је Бандић плаћени оглас објавио у 24сата, Вечерњем листу, и Јутарњем листу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво