Истрага због пљачке у Дуждевој палати, међу ухапшенима и држављанин Србије

Хрватска полиција је, после вишемесечне интензивне сарадње са италијанским колегама, ухапсила четворицу својих држављана, а потом и држављанина Србије, који су осумњичени за крађу накита вредног милионе долара из Дуждеве палате у Венецији.

Накит је украден у јануару ове године из приватне колекције накита и других вредних индијских артефаката катарског шеика Хамада бин Абдулаха ел Танија, која је била изложена у Венецији, у Дуждевој палати под називом "Блага могула и махараџа", преноси Хина.

Колекција је непроцењиве вредности, а украден је пар минђуша од платине и дијаманата у вредности од милион долара и брош од платине и рубина, вредан око пола милиона долара, саопштила је полиција.

Хрватски МУП је саопштио да су ухапшена четворица хрватских држављана, од којих се један повезује са познатом међународном криминалном групом "Пинк Пантер".

"Против ухапшених хрватских држављана води се кривични поступак пред судом у Венецији, а ухапшени су на подручју загребачке и истарске полицијске управе, на основу европских потерница", додаје се у саопштењу полиције.

"У склопу исте акције данас је на граничном прелазу Товарник ухапшен и пети осумњичени, 54-годишњи држављанин Србије", навела је хрватска полиција.

број коментара 0 Пошаљи коментар