Радник погинуо у експлозији у Броду, истражују се последице несреће

Једна особа је погинула, а десет особа је повређено у синоћњој експлозији у Рафинерији нафте у Броду, саопштила је Полицијска управа Добој. Опречне информације о томе да ли се после експлозије нафта излила у реку Саву.

Три пацијента задржана су у Дому здравља у Броду, а шесторо је пребачено у Добој, од којих је пет задржано на лечењу, пренела је агенција Фена.

Председник Републике Српске Милорад Додик посетио је у Болници "Свети апостол Лука" у Добоју повређене раднике, за које је рекао да су хероји, јер су својом присебношћу спречили већу катастрофу.

Задовољан је, рекао је, што су, према налазима лекара, повређени радници добро и истовремено изразио саучешће породици погинулог радника.

Експлозија у Рафинерији нафте догодила се у уторак увече, у близини постројења "04", у којем се прерађују нафта и гас.

Велики пожар, који је након експлозије узнемирио грађане, гасиле су ватрогасне јединице.

Након експлозије, на реци Сави се појавила нафтна мрља величине 10 метара, рекао је жупан бродско-посавски Данијел Марушић.

Он је новинарима казао да су припадници надлежне службе на терену, као и да је ангажована фирма која се бави санацијом оваквих загађења и ватрогасци, који ће, како је рекао, санирати ову ситуацију.

Начелник општине Брод Илија Јовичић, међутим, тврди да нема нафтне мрље на реци Сави и да је немогуће да до ње дође јер Рафинерија има властите пречистаче. 

Надлежни тврде да загађења ваздуха нема и да нема опасности за здравље људи.

Експлозија је била врло јака и узнемирила је становнике с обе стране Саве.   

Из полиције су потврдили да је почео увиђај којим руководи дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво