Ван дер Белен: Алпбах можда оставио погрешан утисак

Председник Аустрије Александер ван дер Белен оценио је, поводом оптимизма након иступања председника Србије Александра Вучића и шефа привремених институција у Приштини Хашима Тачија на Европском форуму Алпбах, да је могуће да се стекао погрешан утисак, пише аустријска штампа.

"Видећемо како ће се наставити разговори Београда и Приштине. Могуће је да је Алпбах оставио погрешан утисак", рекао је Александер ван дер Белен приликом посете Хрватској.

Ван дер Белен је, поводом одбијања председника Вучића у протеклој рунди дијалога у Бриселу да се састане са Тачијем, казао да не може да оцени зашто је сада дошло до одређених промена, али да не искључује могућност да ће за две недеље све бити другачије.

Подсетио је да је у протеклом периоду било позитивног развоја на Западном Балкану, као што је решење спора око имена Македоније, али и додао да постоји још "пар каменова спотицања, који морају да се уклоне".

Подвукао да сви билатерални конфликти треба да буду решени пре приступања, због искуства које је ЕУ имала са Кипром.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво