Амбасадор Спасојевић о ситуацији у Грчкој: Нема разлога за панику

Нема ниједног држављанина Србије међу настрадалима, повређенима или несталима у Грчкој, каже амбасадор Душан Спасојевић за РТС. Ситуација у центру Атине је редовна, аеродром ради, а пут од Пелопонеза до Атине функционише нормално. Нема разлога да се планирани пут на летовање у Грчку одлаже, истиче Спасојевић.

Амбасадор Србије у Атини Душан Спасојевић оценио је у разговору за РТС да ситуација у Атини и њеним предграђима делује апокалиптично. Тек трећина изгорелих кућа је претражена. Kонстатовано je да је седамдесет четворо страдалих, док је 187 повређених. Велики је број несталих.

Међу настрадалима нема држављана Србије. "Наша амбасада је већ 24 сата у сталном контакту са локалним властима и полицијом и, према последњим информацијама, за сада нема ниједног држављанина Србије међу настрадалима, повређенима или несталима", рекао је Спасојевић.

У центру Атине ситуација је редовна. Спасојевић истиче да је прва ватрена стихија избила на два места, тридесетак километара ван центра Атине. То нису туристичка места, већ приградска насеља у којима није било туриста.

Пут од Пелопонеза до Атине функционише нормално, а атински аеродром, који је накратко јуче одложио неколико летова, данас ради редовно.

Амбасадор Србије наглашава да нема разлога за панику. "Јављају се туристи, агенције и водичи, нема разлога за панику, амбасада им стоји на располагању и не морају да размишљају о томе да одложе планирани пут у Грчку", рекао је амбасадор.

Србија је брзо реаговала – државни врхови Србије и Грчке су у непосредном контакту. "Поред саучешћа, понуђена је и конкретна помоћ у санирању и отклањању последица немилих догађаја. Чекамо одговор грчке стране шта им је потребно. Ту смо да притекнемо у помоћ пријатељској Грчкој", закључио је Спасојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво