"Економије Црне Горе и Србије треба да буду упућеније једна на другу"

Потпредседник црногорске владе Милутин Симовић је изјавио да Србија и Црна Гора имају добру међудржавну сарадњу и да би требало више да користе комплементарност својих економија.

Милутин Симовић је рекао Танјугу да је привредна сарадња слика и огледало укупних међунадржавних односа Црне Горе и Србије.

"Сигуран сам да са задовољством можемо, са једне и са друге стране, да кажемо да односи иду узлазном линијом", рекао је Милутин Симовић, потпредседник Владе Црне Горе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја.

Навео је да односи две земље могу да се окарактеришу као веома добри, коректни и пријатељски, као и да привредна сарадња показује трендове раста.

"Сигуран сам да и у наредном периоду треба да будемо упућени једни на друге и користимо оно што је комплемнетарност наших економија. Да користимо близину тржишта и међусобно разумевање и традицију, као и оно што је од обостраног интереса", поручио Симовић.

Истакао је да је веома важно да економска сарадња буде двосмерна и усмерена на добробит компанија и грађана из Црне Горе и Србије.

Симовић је, такође, рекао да подржава иницијативу за формирање заједничког тржишта у региону, коју је раније покренула Србија.

Истакао је да се Црна Гора и Србија, као и цео регион припремају за чланство у ЕУ и томе посебно доприносе већ потписани споразуми, на пример ЦЕФТА, "који су предворје ЕУ".

"Ја сам један од оних који сматрају да се кроз реализацију тих споразума и регионалну сарадњу заједнички спремамо за европски шампионат. Спремамо се за та будућа времена када ће Србија и Црна Гора, као и цео регион, бити део породице европских народа", навео је Симовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво