Будва, грађани одбранили Стари град од поплава

Службе заштите и спасавање Будве као и бројни грађани и припадници других служби синоћ су били у великој акцији у којој су одбранили Стари град од плимног таласа. Служба заштите, Комунална полиција и Комунално предзеће су организовали акцију постављања 500 врећа са песком у Старом граду како би спречили да вода уђе у куће и ресторане. Екипе су и даље на терену.

Најугроженији је био део са јужне стране где је пробило море, али тај део је затворен. Врећама је затворен и источни део.

"Ситуација је под контролом", каже командир Службе заштите и спасавања Будва Драган Божовић.

Служба спасавања  имала је велику помоћ свих градских служби и јавних предузећа, тако да је стотинак људи врло ефикасно радило на обезбеђењу града.

Улцињска села Лисна и Бори поред Бојане данима су одсечена од света. Поплављени су путеви и помоћни објекти, а куће су окружене водом.

Како са друге стране наводи портал Ул-инфо југо и велики плимни таласи су јуче потопили улцињску Велику плажу и Аду због чега је отицање Бојане било отежано што је довело до раста водостаја те реке. Мештани су у приправности.

У Бару, Чању и Шушњу стабилно

У Бару, Сутомору и Чању синоћ су били велики таласи који су избацивали песак и камење на шеталиште.

Таласи су долазили до плажних барова а у Шушњу је стакло једне терасе поломљено. У Вирпазару је тренутно стабилно јер је водостај Скадарског језера незнатно порастао, казао је за ТВЦГ Дарко Видаковић из Службе заштите барске Општине.

Припадници те службе обилазе критична подручја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво