Мостар, за годину и по дана изгореле три куће Срба повратника

Три куће Срба повратника у месту Салаковац, северно од Мостара, изгореле су у последњих годину и по дана, а полиција је једну особу ухапсила.

Последња кућа изгорела је пре две ноћи, после чега је реаговала јавност, пренео је Кликс.

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) Људевит Марић рекао је да је полиција спровела истражне радње због свих тих дешавања и да је јуче ухапсила једну особу.

"Због истраге која је у току, не можемо дати више детаља, али можемо рећи да је утврђен узрок пожара и да је једна особа ухапшена", изјавио је Марић.

Представник Координације српских удружења Мостара Душан Голо сматра да сама чињеница да су у кругу од 500 метара за годину и по изгореле три куће Срба представља алармантан податак.

Кантонални одбор СДП-а БиХ ХНК затражио је од МУП-а ХНК да у најкраћем могућем року јавности достави информације о пожарима који су се последњих месеци десили у три српске повратничке куће у Мостару.

"Желимо веровати да су пожари плод несрећних околности, а не било какве или било чије намере", навео је СДП БиХ, истакавши да грађани не смеју да страхују за своју личну безбедност и безбедност своје имовине.

"Ако се, с друге стране, испостави да су пожари плод намере, тражимо хитан и неодложан проналазак и процесуирање одговорних особа", наведено је у саопштењу СДП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво