Јеменка нападнута на расној основи на загребачкој пијаци

На загребачкој пијаци "Кватрић" продавци су напали држављанку Јемена на расној основи, претећи јој смрћу и вукући је за косу након што се пожалила на цену наранџи, јавља "Хина".

Агенција наводи да је тамошња полиција против двоје продаваца поднела пријаве за претње и покушај наношења тешких телесних повреда због боје коже држављанке Јемена, што се третира као злочин из мржње.

Према незваничним подацима, напад је избио након што је жртва приговорила због високе цене тог воћа.

Наводи се да је држављанка Јемена са пријављеним боравиштем и статусом странкиње у Загребу хтела да купи наранџе на пијаци у Шубићевој улици, а након што је због превисоке цене приговорила продавцу који је од ње за килограм тражио 30 куна (нешто више од четири евра), продавац је почео да је вређа због боје коже и назива погрдним именима, да би јој претио да ће је убити.

Хина наводи да се у напад потом укључила продавачица која је жртву вукла за косу и такође вређала због боје коже.

Наводи се да су учеснике напада примирили грађани, након чега је нападнута жена затражила помоћ у Клиничком болничком центру (КБЦ) Загреб, где су лекари утврдили лакше повреде руку и главе.

Загребачка полиција је саопштила да се напад десио 6. фебруара и да осумњиченог 41-годишњака терети за претњу, а 39-годишњакињу за покушај наношења тешких телесних повреда Јеменки, све у вези злочина из мржње.

Према писању хрватских медија, нападнута Јеменка годинама са породицом живи и ради у Загребу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 10. феб 2018, 09:04)
anonymous [нерегистровани]

Немогуће

У Загребу да се ово деси? Немогуће! Спуштајте лопту, док се пењете уз Хималаје.