Борисов: Ципрас и Заев могу решити спор око имена

Бугарски премијер Бојко Борисов, чија земља председава Саветом Европе наводи да премијери Македоније и Грчке, Зоран Заев и Алексис Ципрас, спор око имена могу да реше директним преговорима.

Бојко Борисов наводи да је оптимиста по том питању и да охрабрује двојицу премијера да седну за сто и реше проблем, на начин на који су, на пример Заев и он договорили Споразум о добросуседским односима између Бугарске и Македонијје.

"На почетку на билатералном нивоу, баш као и ми, тако и Алексис Ципрас и Зоран Заев прво морају решити спор око имена између себе", рекао је Борисов, који за обојицу премијера каже да озбиљни политичари.

"Међутим, балкански менталитет је такав да се тешко прихватају решење чак и када се она нађу, јер не треба заборавити да је на Балкану, много људи са врућом нарави", рекао је. бугарски премијер

Наводи да подржава двојицу премијера и да Софија жели одличне односе између Атине и Скопља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво