Иванић чека писану информацију о организацији "Србска част"

Члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић није желео да коментарише наводе министра безбедност БиХ Драгана Мектића о формирању паравојних формација у Реублици Српској.

"Нисам упознат с тим и очекујем да добијем писану информацију да бих могао давати коментаре те врсте. Генерално ми се не свиђају фотографије које су довољно упозоравајуће", рекао је Иванић, пренели су медији у БиХ.

Писану информацију, како је рекао, очекује од надлежних институција. 

Министар Мектић тврди да је организација "Србска част" паравојна и парабезбедносна формација и да је, како је навео, неприхватљиво тумачење да је реч о хуманитарној организацији.

"То је опасно јер се појављују на овакав начин. Неприхватљива је тврдња о хуманитарној организацији. Имамо разних хуманитарних акција, али нисам видео да се облаче у најелитније ратне униформе, да се приказују са опремом и наоружањем које служи искључиво за ликвидацију у току војних дејстава", оценио је Мектић на конференцији за новинаре.

Хуманитарци, рекао је, не облаче ратне униформе и не носе оружје.

Раније данас Иванић је реаговао поводом убиства Оливера Ивановића, рекавши да је то најозбиљнији политички атентат у последње време на простору бивше Југославије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво