Церар: Пленковић избегао да одговори на моје предлоге о граничном спору

Словеначки премијер Миро Церар каже да је његов хрватски колега Андреј Пленковић избегао одговоре на конкретне предлоге које му је дао почетком седмице у писму о могућем наставку дијалога о граничном питању.

"У одговору хрватског премијера нема конкретног одговора на неке моје предлоге, на пример о оснивању заједничке комисије за демаркацију границе, а избегао је да одговори и на неке друге предлоге", навео је Церар пред почетак Самита ЕУ у Бриселу.

Церар је поручио да дијалог о имплементацији арбитраžжне одлуке мора бити део наставка дијалога председника две владе, преноси Хина.

Пленковић је у Бриселу рекао да би био ред да Церар дође у Загреб, јер је такав био и њихов договор приликом њиховог првог сусрета у Љубљани почетком лета.

Истакао је да је то била и сврха писма које је упутио Церару, понављајући да је тај позив и даље отворен.

"Онај ко стално позива на дијалог све време је Хрватска", рекао је новинарима Пленковић, који такође учествује на дводневном састанку челника ЕУ.

Церар је у септембру отказао договорени загребачки сусрет са Пленковићем након говора хрватског премијера на седници Генералне скупштине УН, у којем је још једном одбацио арбитражну одлуку и пред међународном јавношћу прозвао Љубљану за кршење међународног права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво