Мађарска тражи од Брисела да покрије половину трошкова за ограду

Мађарска, њене границе са Србијом и Хрватском ојачане оградом, полиција и војне снаге, штите све грађане Европе од поплаве нелегалних миграната, поручују из Будимпеште и истичу да је време да ЕУ помогне Мађарској, као што је помогла Италији, Грчкој и Бугарској.

Мађарски премијер Виктор Орбан ће тражити од Европске уније да покрије половину трошкова изградње пограничне ограде како би се спречио улазак миграната, изјавио је данас Орбанов саветник Јанош Лазар.

Према његовим речима, Орбан ће данас писати председнику Европске комисије Жан Клод Јункеру, тражећи од Европске комисије допринос од око 400 милиона евра, преноси агенција Ројтерс.

Лазар је рекао да Мађарска, њене границе са Србијом и Хрватском ојачане оградом, полиција и војне снаге, "штите све грађане Европе од поплаве нелегалних миграната" и да је време да ЕУ помогне Мађарској, као што је помогла Италији, Грчкој и Бугарској.

"Не могу се примењивати двоструки стандарди", изјавио је Лазар.

Најновији захтев Будимпеште долази само неколико дана уочи пресуде врховног суда ЕУ поводом тужбе коју су Мађарска и Словачка покренуле, противећи се одлуци Европског савета о обавезним квотама за пријем миграната.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво