Пожари на Корчули и Брачу

Ватрогасци се и даље боре с пожарима који горе широм Далмације, а у месту Завалатица на Корчули букнуо је јутрос пожар и канадери су у приправности, саопштили су хрватски званичници. Пожар и на Брачу, између Супетра и Постира. У Шибенику ухапшена два младића и старица због изазивања пожара.

Све ватрогасне снаге на Корчули послате су на пожариште у Завалатици и канадери су у приправности, пренела је Хина.

Око 11 часова букнуо је пожар и на Брачу, између Супетра и Постира. Пожар се налази на око 400 метара од обале те се шири великом брзином, преноси Индекс. 

Ватрогасци су током ноћи успешно угасили пожар на Мљету, у близини Националног парка.

Изгорело је око 100 хектара претежито борове шуме. 

Најгора подручја су под контролом и ватрогасци су пожар код Ђеврска зауставили од ширења према граду Скрадину, пренела је регионална телевизија Н1.

Шибенска полиција саопштила је да је ухапсила двојицу мушкараца и једну жену које сумњичи за изазивање пожара на подручју Шибенско-книнске жупаније, преноси Хина.

Наводи се да су "криминалистички истражена" двојица мушкараца од 22 и 28 година, као и 75-годишња жена, која је јуче, спаљивањем одеће на отвореном простору, изазвала пожар у Бискупији.

Младић од 22 године затечен је како цигаретом пали траву у месту Подумци у општини Унешић, а 28-годишњак је у седам наврата палио ватру са намером да изазове пожар на подручју Книна. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво