Звиздић: РС тражила ротацију у Транспортној заједници

Захтев Владе Републике Српске да се државни и ентитетски министри саобраћаја ротирају на међународним пословима био је препрека за потписивање Уговора о Транспортној заједници у Трсту, изјавио је председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић.

Звиздић је, одговарајући на посланичко питање на седници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, у вези са непотписивањем Уговора о Транспортној заједници, рекао да неће пристати на захтев РС, преноси Фена.

"На то не можемо пристати и нећемо никада. На такву ствар нисмо пристали без обзира о колико новца је реч, јер морамо да поштујемо Устав и законе. Док тај услов не буде повучен или редефинисан не можемо пристати на прихватање и имамо ову ситуацију са потписивањем Уговора о Транспортној заједници", навео је Звиздић.

Истакао је да министри саобраћаја морају да сарађују, али да у међународним уговорима и пословима сада БиХ може представљати само државни министар.

Према његовим речима, тај услов је био трећи од Владе Републике Српске да би прихватили потписивање Уговора, а да су око два ранија успели да се договоре.

ЕУ је 12. јула у Трсту са пет западнобалканских земаља потписала Уговор о транспортној заједници, који би требало да допринесе побољшању инфраструктуре и бољем кавлитету транспортних услуга у региону, а БиХ је позвана да "што пре" потпише овај Уговор.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није подржао Извештај о раду Савета министара БиХ за 2016. годину - за њега је гласало 17 посланика, 21 је био против, а један уздржан.

Бојић уместо Шпирића у Комисији за надзор над радом ОБА

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ сменио је Николу Шпирића са места председавајућег и члана Заједничке комисије за надзор над Обавештајно безбедносном агенцијом БиХ.

За његову смену гласала су 24 посланика, док је 14 било против.

Овим је подржан предлог СДС-а и изгласано неповерење Шпирићу због навода да је доставио лажне закључке руководству ОБА, преноси РТРС.

На ову функцију је изабран Борислав Бојић из СДС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво