Додик: Референдума о отцепљењу РС неће бити 2018, али..

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да референдума о независности тог ентитета наредне године неће бити, иако је то дефинисано усвојеним политикама СНСД-а, странке чији је он лидер.

Милорад Додик, међутим, није искључио могућност да отцепљење Републике Српске једног дана буде стављено на дневни ред и да је то пут до самосталности.

У интервјуу за Политко Додик је рекао да је свестан да би референдум о независности Републике Српске, предвиђен за 2018, изазвао многе реакције.

Портал подсећа да је Додик више пута до сада најављивао проглашавање независности РС, али да су високи међународни званичници са овлашћенима у БиХ увек јасно поручили да би то довело до његовог краја, односно да би био склоњен са политичке сцене с обзиром на тода је сецесија неуставна.

Додик је за БиХ рекао да је држава "са недостатком" на путу даље фрагментације, а Европску унију је назвао творевином која бледи.

Истовремено, похвалио је Русију и Кину рекавши да су то државе које нуде пријатељства земљама на Балкану, али без политичког утицаја.

Поновио је да од председника Русије никада није добио подршку за одржавање референдума о независности РС, а Политико тврди да Русија користи Додика да би држала "шапу" на Балкану.

Подсећа се да је Додик и раније рекао да је са председником Владимиром Путином разговарао искључиво о привредним темама и да званична Москва никада није вршила притисак на њега за разлику од Брисела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво