Руска амбасада у Подгорици: Вуковић одбио лекарску помоћ

Амбасада Русије у Подгорици негирала је медијске наводе да је посланику владајуће ДПС Миодрагу Вуковићу, приликом недавног боравка у транзитној зони аеродрома "Домодедово" у Москви, био онемогућен приступ води, храни, тоалету и средствима комуникације.

Вуковић је 28. маја ове године, приликом службеног пута у Минск, задржан на московском аеродрому, а потом и депортован у Црну Гору, јер је у Русији проглашен персоном нон грата.

Црногорски медији су преносили тих дана да је задржавање Вуковића угрозило његово ионако лоше здравствено стање, те да је на аеродрому боравио у нехуманим условима, дуже време без воде и могућности употребе тоалета.

Амбасада Русије је, преносе подгорички медији, те информације демантовала у уторак.

Из Амбасаде су саопштили да је Вуковићу том приликом нуђена и лекарска помоћ, коју је он, како тврде, одбио.

Вуковић је за Побједу изјавио да га "веома чуди накнадна памет руских власти" којима су, каже, биле потребне пуне три недеље да одлуче како ће реаговати на серију пропуста њихових служби.

"Исто ме брине што се не одричу старог пропагандног приступа којим релативизују све што је претходно наведено како би прикрили начињену штету. Што се мене тиче, овај случај је завршен и закаснеле руске реакције нека служе њима на част", рекао је Вуковић, пренео је портал РТЦГ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво