По 11 година затвора за бивше специјалце МУП-а РС

Бивши специјалци МУП-а РС Владан Малић, Горан Параш и Александар Поповић осуђени су на по 11 година затвора, а сувласник ауто-куће "Кватро" Олег Банда осуђен је на девет година због пљачке 617.000 конвертибилних марака (350.000 долара) на ауто-путу Бањалука–Градишка, преносе босански медији.

Пресуду је, како се наводи, донео Окружни суд у Бањалуци, који је утврдио да они нису били чланови злочиначког удружења како је то тврдило Тужилаштво, односно да нису починили организовани криминал.

Суд је обавезао сву четворицу оптужених да у року од 30 дана након правоснажности пресуде упалате 543.200 конвертибилних марака (310.000 долара) због противправно стечене користи.

Председница судског већа Олга Пантић рекла је да је кривично дело посебно тешко с обзиром на то да је извршено усред дана и то уз употребу оружја на ауто-путу којим су се кретала друга возила, као и да је тројици бивших специјалаца посебно замерано што су у тренутку пљачке обављали посао кроз који су били задужени да спречавају тешка кривична дела, а не да их чине.

Пљачка новца, воженог у Загреб из бањалучке Уникредит банке, десила се 22. септембра 2015. године а у оптужници се наводи да су Малић, Поповић, Параш, Инђић и Банда зеленим "аудијем А6" пресрели и напали колону возила "Сектор секјуритија" и да су претећи пушкама од радника отели три кофера са 617.000 конвертибилних марака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво