Заев демантује договор да Срби буду оптужени за геноцид

Социјалдемократски савез Македоније одбацио је као лаж писање медија да се лидер те странке Зоран Заев наводно договорио са албанском странком ДУИ да Срби буду осуђени за наводни геноцид над Албанцима у Македонији између два светска рата.

У саопштењу СДСМ-а истиче се да су "лажни написи" појединих македонских портала и медија "о промени државне заставе и химне, о некаквим осудама народа за геноцид, о језичким решењима која су супротна Уставу".

"Све те лажи су само тенденциозни покушај да се игра на подгревање националне нетрпељивости између Македонаца и Албанаца, Албанаца и Срба, Турака и Албанца, Македонаца и Срба", истиче СДСМ.

Скопски портали Курир и Република, који су блиски ВМРО ДПМНЕ, објавили су данас да је Заев у замену за подршку коју је од албанских партија добио да формира владу, "прихватио доношење одлука да је створен геноцид над Албанцима у Македонији, који је наводно направљен између два рата" и да се "оптужба за то усмери према Србима и тадашњој српској власти".

Према СДСМ, те неистините информације шире они медији који су под контролом руководства супарничке партије ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског.

То руководство, тумачи СДСМ, незадовољно је јер су се СДСМ и партије Албанаца - ДУИ, Беса и Алијанса за Албанце, договориле о формирању заједничке посланичке већине, те ће ВМРО-ДПМНЕ доласком нове власти "изгубити повластице и одговарати за криминал".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво