Потерница за Никићем због припремања напада у Црној Гори

Црногорске власти расписале су потерницу за Ананијем Никићем осумњиченим да је био део логистичке мреже која је припремала терористички напад у Подгорици на дан прошлогодишњих парламентарних избора.

Тужилаштво је почетком месеца проширило истрагу на Ананија Никића који је од новембра прошле године ван Црне Горе, објавила је подгоричка штампа.

Према информацијама црногорских истражитеља, Никић је Црну Гору напустио још 9. новембра прошле године, а оперативни подаци указују да се налази на територији Русије, пише Побједа.

Никић је преводилац опозиционог Демократског фронта, преносе подгорички медији, док према истим изворима Тужилаштво тврди да је Никић радио за руску обавештајну службу ФСБ.

Под истрагом Специјалног тужилаштва за сада је 25 особа, због сумње да су починили кривично дело стварање криминалне организације и тероризам у покушају.

Међу њима су и двојица челника опозиционог Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић којима је Скупштина укинула имунитет и који су почетком седмице саслушани у Специјалном тужилаштву.

За организатора неуспелог покушаја тероризма тужилаштво је означило припадника руске војне обавештајне службе Едуарда Шишмакова, који је користио лажни идентитет и пасош са презименом Широков.

Тужилаштво је саопштило да су у покушај тероризма умешани "руски државни органи на одређеном нивоу", што званична Москва категорички негира и оптужује Подгорицу да води "антируску информативну кампању".

Подгорица одбацује такве наводе Москве, оптужује је да се у континуитету меша у унутрашње ствари Црне Горе и позива је на "стрпљење и уздржаност од неутемељених" реакција.

Тужилаштво Црне Горе је саопштило да су у прикупљању доказа помогле службе "партнерских земаља", Велике Британије и САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво