Говедарица: Парламентарна већина Представничког дома под знаком питања

Лидер СДС-а Вукота Говедарица рекао је да "ванинституционално деловање бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића доноси потпуно ново позиционирање СДС-а на нивоу БиХ" и да је парламентарна већина у Представничком дому под знаком питања.

Вукота Говедарица је навео да се улази у технички мандат у којем је парламентарна већина у Представничком дому под знаком питања.

"Немогуће је да функционише у оваквим условима и све ћемо урадити да заштитимо Дејтонски мировни споразум којег озбиљно угрожава ванинституционално деловање Изетбеговића", истакао је Говедарица.

Лидер СДС-а је додао да ће бити разматрана питања важна за живот грађана БиХ, а питања која неће имати значајнију политичку привлачност биће адактирана.

Оценио је да је добро што је председавајући Председништва БиХ Младен Иванић сазвао седницу овог тела, јер је Република Српска на тај начин показала да доношење одлука треба вратити у институције, преноси регионална ТВ Н1.

Говедарица је додао да "пада у воду" јучерашња констатација ЕУ да је веома битно и потребно доношење одлука у институцијама.

"Није добро то што је урадио Изетбеговић (напустио седницу Председништва БиХ), али примећујем да је нешто слично урадио и Драган Човић, помало из необјашњивих разлога", рекао је лидер СДС-а.

Констатовао је да ће Међународни суд правде у Хагу сада морати да утврди кредибилитет бившег агента БиХ Сакиба Софтића, јер је његова лиценца спорна, нарушена вануставним деловањем.

Говедарица је закључио да је посебна седница Народне скупштине Републике Српске добра прилика да се говори о овим проблемима.

Бивши агент БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакиб Софтић предао је данас апликацију за ревизију пресуде против Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво