Софтић најкасније до петка предаје захтев за ревизију пресуде

Агент БиХ пред Међународним судом правде (МСП) Сакиб Софтић требало би данас или најкасније сутра да отпутује у Хаг, где би у пратњи холандског адвоката Фон ван ден Бизена требало том суду да преда захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид, објавио је сарајевски "Дневни аваз".

Позивајући се на изворе блиске правном тиму који је припремио захтев за ревизију пресуде, лист наводи да исход сутрашње ванредне седнице Председништва БиХ, на којој ће разматрати питање ревизије пресуде ни на који начин неће утицати на одлуку о предаји захтева за ревизију пресуде МСП у Хагу по тужби против Србије.

Према истом том извору, никакве евентуално нове одлуке или ставови не могу зауставити намеру правног тима да преда захтев најкасније до петка, 24. фебруара.

Наводи се и да је "неспорна чињеница да БиХ на то има право, без обзира на то што је председавајући Председништва БиХ Младен Иванић тражио ванредну седницу Председништва БиХ о томе".

Са Софтићем би, наводно, требало да путује и директор Института за истраживање ратних злочина против човечности и међународног права Расим Муратовић.

Српска страна у БиХ оспорава легитимитет Софтићу као агенту пред МСП у Хагу, наводећи да је његов мандат окончан након што је тај суд 2007. године донео пресуду по тужби БиХ против Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво