Пуканићево убиство наручено из Загреба

Убиство власника хрватског недељника "Национал" наручио је неко од њему блиских људи у Загребу, али преко одређеног човека из Београда, изјавио је у исказу полицији Роберт Матанић, објавио је загребачки "Јутарњи лист".

Матанић, један од  осумњичених за убиство Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића, је рекао да је вест о наручиоцима убиства чуо од Жељка Миловановића, такође осумњиченог за учешће у атентату, али да му није поменуо име наручилаца, преноси лист.

Осумњичени Матанић је признао да је индиректно учествовао у припреми атентата помажући Миловановићу и Бојану Гудурићу, који се још увек налазе у бекству, али да је тек након вести о убиству Пуканића схватио ко је тај "Пуки" кога су помињали у комуникацији мобилним телефонима.

У исказу полицији, како преноси лист, Матанић је навео како му је Миловановић рекао да добро познаје лице које је у априлу ове године покушало неуспели атентат на Пуканића, тврдећи да се ради о "добром момку" и да му није јасно како је успео промашити.

Матанић је навео да су у припреми атентата учествовали и његов рођак Лука и Амир Мафалани који су такође осумњичени за убиство и налазе се у притвору у Загребу. Они су помагали Миловановићу и Гудурићу у припреми атентата, а након тога и у бекству.

Миловановића и Гудурића је Матанић, како је рекао, упознао у затвору у Сремској Митровици, и то преко Милоша Перуничића из Црне Горе, који је заједно с Миловановићем ухапшен због пљачке Делта банке и заједно с њима је планирао неуспело бекство из затвора.

Матанић је рекао да је њима двојици помагао "због свега што су за њега" учинили док је био у затвору и да је у контакту с њима неколико задњих месеци откако се Миловановић појавио у Загребу, а Гудурић најавио повратак у Хрватску с породицом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво