Човић: Не видим ништа спорно у доласку Николића 9. јануара

Хрватски члан Председништва БиХ и лидер ХДЗ-a БиХ Драган Човић изјавио је да не види ништа спорно у доласку председника Србије Томислава Николића на прославу Дана Републике Српске, 9. јануара, у Бањалуци.

"Код нас све угрожава односе. Не видим зашто би долазак Томислава Николића у Бањалуку био проблем, посебно ако ће му домаћин бити председавајући Председништва БиХ (Младен Иванић), а већ смо на један начин, пре годину и по дана, Николићу послали поруку да је добродошао и у Сарајево", рекао је Човић за регионалну телевизију Н1.

Бошњачки члан Председништва БиХ и лидер Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић позвао је јуче Николића да не иде на прославу 9. јануара, Дана РС, наводећи да се ради о неуставном празнику.

Човић је оценио и да не зна зашто би се правио проблем око учешћа припадника српских припадника у Оружаним снагама БиХ (Трећег пешадијског РС пука), у програму обележавања Дана РС.

"То треба с пажњом размотрити, али лично мислим да од тога не треба правити никакве проблеме, с обзиром на то да се ради о церемонији. Бојим се да од сваког догађаја у БиХ правимо проблем и дајемо му непотребну димензију", навео је Човић.

Министарка одбране БиХ Марина Пендеш одобрила је учешће Војног оркестра у обележавању Дана РС, али званичници РС траже да се одобри учешће у прослави целом Трећем пешадијском РС пуку Оружаних снага БиХ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво