Прекинуто прво рочиште суспендованом главном тужиоцу БиХ

Прво рочиште суспендованом главном тужиоцу Тужилаштва БиХ Горану Салиховићу пред Првостепеном дисциплинском комисијом Високог судског и тужилачког савета БиХ је прекинуто, јер је Салиховић затражио изузеће председника Комисије Махмута Швраке.

Салиховићев адвокат Рифат Коњић рекао је новинарима да је његово изузеће затражено зато што се против Швраке, који је и главни јавни тужилац Републике Српске, води истрага у Тужилаштву БиХ, што је, како је навео, Салиховић навео и у својој жалби.

Коњић је навео да је Салиховић у жалби написао да према његовим сазнањима у Тужилаштву БиХ постоји предмет који се односи на Швраку, додавши да је "Шврака био заинтересован да се Салиховић уклони из Тужилаштва БиХ како би он решио свој статус".

Члан Комисије Високог судског и тужилачког савета (ВСТС), судија Горан Незировић, питао је Коњића да ли су они приложили доказ за постојање истраге и да ли је поступајући тужилац у овом предмету Горан Салиховић, на шта је Коњић одговорио да "не зна".

"Ми нисмо добили овај предмет из Тужилаштва БиХ. Ви сте држава, тражите га ви", казао је Коњић.

Захтев Салиховића за изузеће Швраке биће упућен ВСТС-у да се изјасни о њему, а потом закаже ново рочиште.

Крајем септембра ВСТС је суспендовао главног државног тужиоца Горана Салиховића до окончања дисциплинског поступка, који је против њега покренут због сумње да је злоупотребио службени положај и овлашћења.

Поступак против Салиховића је покренут после навода у медијима да је он преко посредника председнику Републике Српске Милораду Додику одавао податке о току истрага које су против њега покренуте у државном тужилаштву, због сумњи у финансијске малверзације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво