БиХ одобрила пројекат грађења граничног прелаза са Србијом

Савет министара БиХ је на телефонској седници у петак донео одлуку о одобравању пројекта изградње граничног прелаза са Србијом Братунац-Љубовија.

Бањалучке Независне новине наводе да се очекује да међународни тендер за изградњу овог прелаза буде расписан у марту или априлу, а процена је да ће градња трајати седам до осам месеци.

Из Савета министара БиХ је саопштено да ће од 11 милиона конвертибилних марака, колико вреди пројекат, седам милиона бити осигурано у идућој години из средстава сукцесије и то од клириншког дуга Русије, а преостала четири милиона из буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ у 2018.

Наводи се да је реч о вишегодишњем пројекту, који се реализује на основу потписаног споразума Савета министара БиХ и Владе Србије о изградњи међудржавног моста преко реке Дрине, с пратећим путним објектима, а требало би да буде завршен до краја идуће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво