Каран: У Кули код Гацка ситуација под контролом

Председник Комисије за провођење референдума у РС Синиша Каран изјавио је да су гласачко место у Кули код Гацка "из делимично техничко-сигурносних разлога изместили", али да је ситуација под контролом и нема безбедносних проблема. Министар унутрашњих послова Драган Лукач каже да то место није ни отворено.

Измештање гласачког места је урађено како се не би реметио гласачки процес.

У Кули већином живи бошњачко становништво, а Синиша Каран каже да ти грађани нису правили никакав проблем, већ су у то место јутрос дошли појединци из неких других места.

"Ради се о једном мањем гласачком месту на којем право гласа имају 102 гласача. Тамошњи мештани свих протеклих дана у разговорима с Опшинском комисијом нису направили никакав проблем. Неколико особа које живе ван те територије су дошли и направили сигурносни проблем гласачком одбору, физички блокирали гласачко место, па је и полиција је морала да реагује. У циљу даљег несметаног одвијања гласања сугерисали смо да се то гласачко место припоји следећем", рекао је Каран новинарима у Бањалуци.

Синиша Каран каже да је сигурносна ситуација на највећем нивоу и данас на дан референдума у РС и да МУПРС-а обавља све потребне сигурносне мере.

У међувремену, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да гласачко место у Кули, општина Гацко, није ни отворено и да је спојено са другим гласачким местом, јер се очекивало да Бошњаци неће ни изаћи на референдум.

"С обзиром на то да знамо да је бошњачко руководство позвало Бошњаке да не изађу на референдум није ни било потребе да се отвара то гласачко место. Нема потребе да то сматрамо било каквим инцидентом јер није било нарушавања јавног реда и мира", нагласио је Лукач.

Додао је да је исто учињено са више десетина сличних гласачких места, јер се није ни очекивала излазност Бошњака.

Медији у БиХ јавили су раније данас да је гласачко место у Кули затворено. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво