Баден, ухапшен осумњичени за тероризам

Аустријска полиција саопштила је да је ухапсила у Бадену, покрај Беча, једног мушкарца осумњиченог за чланство у једној терористичкој организацији, преносе бечки медији. Реч је о руском држављанину, са местом становања у Белгији.

"Припадници специјалне јединице 'Кобра' спровеле су јуче у дело налог хапшења који је издало тужилаштво Винернојштат", потврдио је портпарол полиције Ерих Хабицл.

Ради се о руском држављанину, са местом становања у Белгији, који је наводно помагао Исламску државу.

Друге информације тужилаштво није желело да износи, а према писању бечког дневника "Курир", осумњичени је, приликом хапшења, претио детонацијом једне бомбе, због чега су возила у његовом окружењу детаљно преконтролисана.

Полиција је наложила забрану "цурењу" информација, тако да ни детаљи о идентитету нису познати.

Очигледно се ради о другом хапшењу у Бадену у року од свега пар недеља.
Пре нешто мање од месец дана је у том градићу ухапшен један мушкарац, који је, такође, осумњичен за треоризам.

И о том случају не постоје никакве детаљније информације, тако да медији полазе од тога да се преко првог хапшења ушло у траг другом осумњиченом.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво