Ковач: Милановић глуми хероја и додворава се ветеранима

Шеф хрватске дипломатије Миро Ковач изјавио је да транскрипти разговора председника СДП-а са представницима ветерана показују да Зоран Милановић "глуми хероја", додворавајући се хрватским ветеранима на које је, како је истакао, његова влада слала полицију на Марковом тргу у Загребу.

"Зоран Милановић и његова влада слали су полицију на хрватске бранитеље и нису направили ништа за њихову заштиту, а у склопу преговора Србије с Европском унијом. Сада глуми лажног хероја и с оваквим понашањем испада да тражи дозволу од српског премијера Александра Вучића да глуми великог Хрвата с дедом усташом. Али све то до 11. септембра, до избора, након тога та дозвола истиче и он опет постаје стари Зоран Милановић, који шаље полицију на ветеране и не чини ништа на њиховој заšтити од прогона српских судова", рекао је Ковач новинарима у Дугопољу, пренела је Хина.

Одговарајући на питања у вези са Милановићевим разговором с ветеранима који је тајно сниман, а транскрипт објавио "Јутарњи лист", Ковач је рекао да је Милановићева политика неверодостојна, што ће, како је навео, грађани препознати.

Рекао је да се Милановић тако понаšао и прошле године, када је, како се изразио Ковач, глумио неког великог јунака у односу на Србију па је изгубио тзв. трговински рат.

"Милановић ће изгубити изборе, такав човек не може бити председник хрватске владе и не моžе водити хрватску државу", сматра Ковач.

На новинарско питање како ће се Милановићеве изјаве у разговору с ветеранима, у којима помиње Србију и БиХ, одразити на односе Хрватске с тим земљама, Ковач је договорио: "Врло лоше зато што је он неверодостојан."

Ковач додаје да Милановић није учинио ниšта ни у вези са преговорима Србије и ЕУ а могао је, а сада жели да искористи изборну кампању како би се показао "великим Хрватом с дедом усташом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво