Црнадак: Милановићу, заиста си претерао

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак оценио је да је председник СДП-а Зоран Милановић "заиста претерао" у својим изјавама о стању у БиХ и Србији. Од некога ко претендује да поново буде хрватски премијер очекује се више поштовања и такта у коментарисању стања у суседним земљама, сматра Црнадак. И други политичари из БиХ су осудили Милановићеве изјаве.

Игор Црнадак је рекао да је Милановић увредио и БиХ и Србију и Србе као народ", пренела је агенција Фена.

Црнадак је додао да га Милановићеви иступи, које је оквалификовао као популистичке и примитивне, "све више подсећају на оно што у БиХ ради Милорад Додик".

Према његовим речима, за некога ко претендује да поново буде хрватски премијер очекује се више поштовања и такта у коментарисању стања у суседним земљама.

Црнадак је истакао да је жеља актуелног састава Савета министара БиХ да гради боље односе с Хрватском, али Милановићеве изјаве, према његовом мишљењу, сада отварају питање је ли то могуће.

"Ако службена хрватска политика буде о нама мислила оно што је о нама мислио Милановић, онда ће то ићи врло тешко", поручио је Црнадак.

Милановић је на састанку с представницима бранитељских удружења које су, подсећа се, предводиле протест у Савској рекао, по аудио-запису са састанка који је први обелоданио Јутарњи лист, да "Босна и Херцеговина није држава" и да се тамо нема с киме да разговара. Рекао је и да би, да се он пита, угурао БиХ у ЕУ преко реда, "јер тамо нема реда, нема поретка".

Црнадак сматра да би за БиХ била "медвеђа услуга" уколико би се реализовала Милановићева замисао, јер БиХ у том случају не би била у стању да достигне европске стандарде на привредном, социјалном, правном и сваком другом плану.

"Не требају нам никакви пречи путеви већ поштено вредновање наших реформи и свега онога што радимо на путу ка ЕУ", закључио је Црнадак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво