Ускоро аустријски полицајци на мађарско-српској граници

Сваки мигрант представља потенцијану опасност за безбедност грађана Мађарске и могућу терористичку претњу, рекао је Виктор Орбан председник Владе Мађарске, приликом данашњег сусрета у Будимпешти са премијером Аустрије Кристијаном Керном.

Првих 20 полицајаца ускоро ће стићи на мађарско-српску границу и патролирати заједно са мађарским колегама, најавио је аустријки премијер.

"Само онолико миграната примамо у земљу колико их можемо преконтролисати, а за ту контролу је потребно време. Успоставили смо такав систем да нико илегално не може да уђе у земљу", нагласио је Орбан.

Мађарска ће примити назад из Аустрије сваког мигранта коме је прва земља уласка у Европску Унију била Мађарска, али остале треба вратити у земље где су први пут ушли у ЕУ, сматра мађарски премијер.

Аустријски премијер потврдио је да ће Аустрија помагати Мађарској у заштити шенгенских граница и најавио да ће првих 20 полицајаца ускоро стићи на мађарско-српску границу и патролирати заједно са мађарским колегама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво