Зуроф: Срамна одлука о поништењу пресуде Степинцу

Одлука загребачког жупанијског суда о поништењу пресуде надбискупу Степинцу је апсолутно срамна и ужасна, и њом се жели променити историја, изјавио је директор Центра "Симон Визентал" из Јерусалима, Ефраим Зуроф.

Овом пресудом се желе опрати злочини водећег католичког клерика који је подржавао НДХ, који је хвалио њено успостављање и који је служио као свештеник њеном вођству, изјавио је Зуроф за Радио Републике Српске.

"Тај режим је једино служио да масовно убија невине цивиле. Истина је да је надбискуп Степинац у одређеним моментима покушао да спаси покрштене Јевреје или полујевреје, али он је то успео само у малој мери. То не може поништити чињеницу да је он као особа на таквом положају подржавао геноцидни режим успостављен у Хрватској. Ово је апсолутно лоша одлука, за коју се надамо да ће бити промењена на вишем суду", истакао је Зуроф, преноси РТРС.

Оно што је веома типично за неке ствари које се дешавају у источној Европи, јесу тенденције да се промени историја Другог светског рата, а самим тим и геноцид почињен над Србима, додао је Зуроф.

"То је веома опасно, такве тенденције се морају зауставити и ми се јако трудимо да то зауставимо", нагласио је Зуроф за Радио РС.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво