Милановић "врбује" посланике Моста за распуштање Сабора

Лидер најутицајније опозиционе СДП и бивши премијер Зоран Милановић изјавио је у Сабору да је та странка сакупила до сада 64 потписа за распуштање парламента и да ће са Мостовим посланицима то бити и више од 76, колико је потребно за доношење такве одлуке. Мост напустила три посланика.

"Ово је тренутак истине, знаћемо ко има какве мотиве у идућих неколико дана. Седамдесет посто грађана и више је за изборе и ту вољу треба поштовати због интереса народа, али и државе. Имаћемо и више него довољно потписа. Видећемо хоће ли Мост допустити да им и даље черупају људе", рекао је Милановић новинарима.

Што се одлуке Мостових посланика тиче, Милановић каже да је то питање њихове савести и одговорности.

"Потписали су сви СДП-овци и ХНС-овци, рачунамо да ћемо имати више него довољно гласова. Они који нису потписали потписаће сад, у року од пола сата. Рачунамо на више од 64 потписа, и рачунамо с Мостом и да се иде на изборе што пре", поновио је Милановић.

Тројица посланика Моста напустили су данас ту листу и оптужили лидера Божу Петрова да је одступио од планиране политике и задатих реформи.

Иван Ловриновић са двојицом колега одржао је конференцију за новинаре на којој, међутим, није рекао да ли ће они подржати Домољубну коалицију окупљену око најутицајније владајуће ХДЗ у рушењу премијера Тихомира Орешковића.

"То ће зависити од две ствари, од програма и од људи који ће се представити односно понудити за нове људе који ће водити Владу. Нама тројици из Моста, господа Мишић, Мартиновић и ја, нама је пресудно важно спровођење програма односно оно зашто смо се изворно залагали", рекао је Ловриновић.

Додао је да је Петров све више одустајао од тих реформи, одмицао се од монетарне реформе, пореске реформе, нове демографске политике и често мењао мишљења и ми смо према томе одлучили да оснујемо свој независни клуб у Сабору, рекао је Ловриновић.

"Ово је тренутак тежак за Хрватску и желимо да сарађујемо у националном интересу. Три гласа, ни на Мост са 19 посланика нисмо могли пресудно да утичемо", рекао је Ловриновић и додао да они разумеју тежину тренутка, али да не желе да дође до нових избора.

"Нови избори значе нове трошкове и неколико изгубљених месеци. Ова година је пресудно важна да коначно започнемо реформе, о томе сам стално говорио. Мост односно његов челник није успео да покрене праве реформе. Укидање печата и Месићевог кабинета нису реформе", рекао је Ловриновић, пренели су хрватски медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво