Хан позвао македонске лидере да поново седну за сто

Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан позвао је лидере четири најутицаније странке у Македонији, које су потписнице споразума из Пржина о изласку из политичке кризе у којој се та земља налази већ више месеци, да поново седну за преговарачки сто.

Позиве су добилли лидер најутицајније владајуће ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, опозиционе најутицајније СДСМ Зоран Заев, и лидери две албанске партије ДУИ Али Ахмети и ДПА Мендух Тачи.

Како је објавио портал Алсат-М, већ десет дана се постављало питање зашто Европска комисија, која је била коаутор Пржинског договора, ћути на негативни развој ситуације у Македонији, посебно када је, због ситуације која је настала након одллуке председника Ђорђа Иванова да аболира одговорне за аферу "Прислушкивање", отказан скуп у Бечу.

Ханово писмо је четворици лидера уручио амбасадор ЕУ у Македонији Авио Орав и за сада нема информација да је неко од њих реаговао на позив европског комесара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво