Посланици Домољубне коалиције против кандидатуре Пусићеве

Група посланика Домољубне коалиције послала је отворено писмо Савету безбедности УН, у ком је оспорила кандидатуру бивше министарке спољних послова Весне Пусић за генералну секретарку УН.

Група од 22 посланика Домољубне коалиције, на иницијативу генералног секретара и посланика ХСП-АС Пере Ћорића, својим потписима оспорила је Весну Пусић као легалног и легитимног кандидата за генералног секретара, преноси хрватски портал Индекс.

Хрватски посланици наводе да је отворено писмо само један од корака којима желе да спрече да Весна Пусић заузме овако високу и важну дужност и да на тај начин "настави да срозава нарушени углед Хрватске у међународним институцијама".

Пусићева је, како кажу, умногоме допринела нарушавању тог угледа својим "непримереним изјавама од 2001. године на овамо, а и својим нечињењем на враћању угледа док је обављала дужност министарке спољних послова у влади Зорана Милановића".

Како кажу, канидатура Пусићеве нема правни легалитет јер ју је предложила техничка влада Зорана Милановића, а легитимитет јој, између осталог, одузима и "њена изјава у којој релативизира одговорност жртве и агресора у праведном, обрамбеном и Домовинском рату говорећи како је тај рат последица лоших политика".

Отворено писмо биће, како додају, достављено и свим другим светским политичким актерима који могу утицати на њен избор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво