Орешковић: Хрватска ће подржати Србију и БиХ на европском путу

Хрватски премијер Тихомир Орешковић рекао је да је током недавног боравка у Берлину немачкој канцеларки Ангели Меркел рекао да ће Хрватска подржати Србију и Босну и Херцеговину на њиховом еврoпском путу.

Тихомир Орешковић је на питање о званичном Загребу, као мосту између ЕУ и регије југоисточне Европе, одговорио да Хрватску види као лидера у региону, јавља Радио Дојче веле, преноси Хина.

"Србији и Босни и Херцеговини ћемо пружити подршку и то сам нагласио и током састанка с канцеларком Меркел", рекао је Орешковић и потврдио да је у разговору с Ангелом Меркел било речи и о томе да треба подржати убрзање процеса приближавања Србије и БиХ ЕУ.

Истакао је притом да и Србија и БиХ треба да испуне све критеријуме као што их је и Хрватска испунила.

"Чланство у ЕУ није само за нас као суседе добро, него је то добро и за читаву Европу. То отвара пут и многим инфраструктурним пројектима, бољем повезивању", истакао је Орешковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво