Скопље: Рама је другоразредни политичар, а не "Велики учитељ"

Албански премијер Еди Рама је другоразредни политичар, кога полулизам спречава да буде лидер са визијом, рекао је високи функционер ВМРО-ДПМНЕ и некадашњи македонски министар иностраних послова Антонио Милошоски.

Изјава бившег шефа дипломатије уследила је дан пошто је Скопље упoзoрило Едија Раму да његове изјаве не доприносе стабилности Балкана.

"Премијер Еди Рама не може да буде лидер са визијом већ само другоразредни политичар, који продаје популизам на уштрб евроатланстких аспирација грађана Македоније, укључујући и Албанце. Покушава да се представи као велики учитељ", написао је Милошоски на Фејсбуку.

Албански медији су изјаву другог човека македонског парламента оценили као нервозну и очигледан показатељ национализма владе на чијем се челу налази Никола Груевски.

"Погрешно је мешати се у унутрашње ствари других држава и злоупотребљавати чланство у НАТО-у. Блокадом, Рама неће усрећити савезнике Вашингтона, али ће можда добити одликовање у Москви", написао је Милошоски.

Кумановска криза и развој догађаја после дводневне пуцњаве у том граду представљају озбиљан тест за односе Македоније и Албаније, у којима претходних година није било претераних трзавица.

Еди Рама је, пре два дана, из неког разлога, запретио Македонији блокадом чланства у НАТО-у, уколико Охридски споразум, којим је та држава 2001. године скрајнута са ивице грађанског рата, не буде у потпуности спроведен.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво