Читај ми!

Оптужени за масакр негирају кривицу

У наставку суђења за петоструко убиство код код Смиљковског језера у околини Скопља, двојица осумњичених негирала било какву везу са тим чином. Шесторица оптужених терете се да су 12. априла прошле године убили пет особа македонске националности код Смиљковског језера.

У Кривичном суду у Скопљу настављено је суђење за петоструко убиство код Смиљковског језера у околини Скопља, у априлу прошле године. Двојица осумњичених негирала су да имају било какве везе са тим чином.

Никада нисам био на Железарском језеру и нисам учествовао у петоструком убиству, рекао је у сведочењу Агим Исмаиловић, један од оптужених да је директни извршитељ убистава.

Исмаиловић је одбацио све наводе заштићеног сведока и једног од оптужених Хакија Азирија.

Оптужени тврди да је на дан када се десио масакр, 12. априла на Велики петак, пет пута био у џамији у скопском насељу Ченто, да је радио на канализацији своје куће, а да је око 19 сати отишао на своју смену у кафићу у насељу.

Поред језера пролазили смо једино када смо ишли на гробље, али иначе никада нисам био тамо, рекао је Исмаиловић.

На питање да ли зна где је његов брат Африм Исмаиловић, који заједно са Алилом Демиријем у бекству а оптужени су као директни извршиоци масакра, рекао је да не зна и да га није видео од краја априла.

Негирао је да су он или његов брат некада били у Авганистану или некој другој арапској земљи.

Пред судом је сведочио и Фејзи Азири, оптужен за логистику и организацију убиства, иначе концесионер Смиљковског језера, коме је након убиства та концесија одузета.

И Азири је негирао везу са убиствима, тврдећи да је тај дан радио на својој фарми у Белимбегову у околини Скопља и да се на једном догађају сусрео и са министром за транспорт и везе и председником општине Илинден.

Тврдио да се око 22 сата вратио кући и да осим његовог унука Хакија Азирија и Алила Демирија, остале који су оптужени за убиства не познаје.

Суђење за петоструко убиство, које је потресло македонску јавност, почело је 20. децембра прошле године.

Оптужница терети Агима Исмаиловића, Фејзија Азирија, Рамија Сејдиа и Хакија Азирика, као и Африма Исмаиловића и Алила Демирија који су у бекству и суди им се у одсуство.

Према оптужници њима се суди за тероризам, јер, како се наводи, имали су намеру да угрожавањем живота изазову осећај несигурности и страха код грађана, и на свирепи и подмукли начин убили су петорицу људи македонске националности - четворицу младића и једног старијег пецароша.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво