Читај ми!

Пуповац: Загреб без слуха за жртве

Хрватска власт више пажње посвећује победама и нема довољно слуха за жртве, поручио Милорад Пуповац на дечјем гробљу у Сиску где су сахрањене жртве усташког концентрационог логора.

Председник Српског народног већа Милорад Пуповац рекао је да хрватска власт, баш као и југословенска пре ње, пажњу посвећује победама и да нема довољно слуха за жртве.

"Тако се данас, 17 година након рата, у Хрватској први пут одржава комеморација на дечјем гробљу у Сиску, у част више од две хиљаде деце умрле или погубљене у сисачком дечјем концентрационом логору", рекао је Пуповац на комеморацији у Сиску, код спомен обележја деци жртвама усташког концентрационог логора у Сиску током 1942. и 1943. године.

"Још увек смо глуви и слепи на ова страдања, још увек има оних који негирају, којима није по вољи да се овде састајемо и одајемо почаст деци чији је живот прекинут на самом почетку", навео је Пуповац, пише Јутарњи лист.

Кроз логор је прошло око седам хиљада деце, углавном с Козаре, Баније и Кордуна, истакао је Милан Крстинић, председник Већа српске националне мањине града Сиска.

"Тачан број умрле и убијене деце се не зна, али их је више од две хиљаде, а подаци се крећу од 1.300 до преко 3.000 убијене деце. Више од две хиљаде деце из логора, ризикујући своје животе, спасиле су породице Хрвата углавном из Сиска и околине и активисти Црвеног крста", навео је Крстинић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво