Додик одликовао Коштуницу

Председник Републике Српске Милорад Додик уручио највише одликовање Орден Републике Српске Војиславу Коштуници. Бивши премијер Србије поручио да му је једна од највећих брига била судбина и напредак Републике Српске.

Поводом Видовдана и двадесетогодишњице Републике Српске, председник Милорад Додик одликовао је бившег премијера Србије Војислава Коштуницу Орденом Републике Српске.

"Напредак Србије и напредак Републике Српске представљају наш највећи национални интерес, интерес српског народа. Надам се да сам дао свој допринос да Република Српска буде оно што је данас и посебно оно што може да буде и што ће бити сутра", истакао је лидер Демократске странке Србије.

Коштуница је рекао да је уверен да је Република Српска изграђена на најчвршћим темељима, што је поуздан залог и јамство њене успешне и сигурне будућности.

"Најискреније Вам захваљујем што сте ми причинили ову велику, највећу част и желим Републици Српској да у миру и благостању напредује на корист српског народа и свих њених грађана", рекао је Коштуница, саопштено је из ДСС-а.

Он је рекао и да је Видовдан "луча српске историје" и да је зато све важно што се десило српском народу и српским државама обасјано и прожето светлошћу Видовдана.

"И зато, шта је друго могло бити слава Војске Републике Српске него Свети кнез Лазар и Видовдан. И баш зато, и двадесетогодишњица Републике Српске почива на чврстим, древним темељима и истини, а то је Видовдан. Све вредно и трајно што смо као народ успели да створимо и сачувамо засновано је на истини Видовдана", нагласио је Коштуница.

Он је рекао да је за њега орден који је добио круна свега што је радио и да орден прима са осећањем поноса и посвећује га српском народу који и данас мученички страда на Косову и Метохији и српском народу у Републици Српској и Србији.

Коштуница је рекао да ће заувек бити и остати искрени пријатељ Републике Српске и да ће, као и до сада, све своје снаге усмерити на развој и унапређење националних интереса српског народа са обе стране Дрине.

Додик је одликовања Коштуници доделио поводом Видовдана и 20 година Републике Српске.

Одликовања треба да добију и шеф Представништва Српске у Израелу Арие Ливне, бивши боксер Драгомир Батара, хуманиста Љиљана Рикић и Градски тамбурашки оркестар Бањалука.

Коштуница и Ливне одликовани су Орденом Републике Српске на ленти, Градски тамбурашки оркестар Орденом Његоша првог реда, Батар Орденом Његоша другог реда, а Рикићева Орденом Крста милосрђа.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(петак, 29. јун 2012, 19:06) - goca [нерегистровани]

iz svecke

Pa Bre jelvam krivoNasa braca preko Drine
Uvek Snama Ziveo Srpski narodi sa SRepublika!!!!!Koto kaze koto Laze Srbija Je Mala.

(петак, 29. јун 2012, 12:11) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Predsedniče

Svi Srbi zajedno, pa gde god živeli.

(петак, 29. јун 2012, 06:35) - anonymous [нерегистровани]

zapanjen

Kakav je bre ovo cirkus?

(петак, 29. јун 2012, 04:46) - anonymous [нерегистровани]

Srbi...

...gde god bili ispod sunca...laku noc.

(петак, 29. јун 2012, 01:38) - Јован [нерегистровани]

Миле, брееее!!!

Тако је , Миле бре!!!! Тома Николић и Миле Додик су идеални пфредседници за све српске земље.

(петак, 29. јун 2012, 00:32) - anonymous [нерегистровани]

Ko koga ovde podrzava

Ja sam potpuno zbunjen...Ko koga voli i ko koga podrzava...Sta se ovde desava neka mi neko objasni.

(петак, 29. јун 2012, 00:09) - anonymous [нерегистровани]

Znam za sigurno?

Kostunica i Dodik i jesu "pravi" Srbi. A danas i nije bas lako biti pravi Srbin!

(четвртак, 28. јун 2012, 21:24) - Крајишник . [нерегистровани]

Република Српска Крајина


Поштовање

Свака Част и једном и другом оба су прави Срби , нека вечно живи Слава Светог Кнеза Лазара и живела вечно Република Српска .

Кордунаш .

(четвртак, 28. јун 2012, 18:22) - anonymous [нерегистровани]

???

Postovani,
Pa nisu Kostunica i Dodik likovi devedesetih.

(четвртак, 28. јун 2012, 17:49) - ja [нерегистровани]

?

Sta pricas ti???