Стање на путевима за 25. март

Саобраћај без застоја

На најоптерећенијим правцима у Републици коловози су суви, саобраћај се одвија нормално. Поред речних токова могућа ујутру сумаглица, у усецима и клисурама има одрона.

На најоптерећенијим аутопутевима у Србији коловози су суви, снега нема, а саобраћај се одвија нормално, саопштило је јутрос Јавно предузеће "Путеви Србије".

На државним и магистралним путевима коловози су углавном суви, снега нема, а препоручује се опрезна вожња.

На подручју Пожеге, могућа је поледица поред речних токова, на мостовима, у клисурама, планинским превојима, а могући су одрони у стенским усецима и клисурама, док је могућност јављања магле свакодневна.

На подручју Колубаре, на делу магистралног пута Подбукови, регионалног пута Дебело Брдо и регионалног пута Прослоп, могућа је појава мањих одрона.

На појединим путним правцима важи забрана за шлепере и камионе, па је обавезна зимска опрема, а на неким где има одрона, потребно је стриктно поштовање постављене саобраћајне сигнализације, прилагођавање брзине условима на путу.

У саопштењу се скреће пажња на превоје и критичне деонице на путевима, на којима се, такође, саветује максималан опрез у вожњи и обавезно коришчење зимске опреме.

Реч је о деоницама Мост на Дунаву - Мост на Великој Морави - Пожаревац - Кучево - Мајданпек, Бели Камен - Мајданпек (Осулине).

У Србији ће данас бити сунчано и топло, а ветар ће бити слаб, западни, по подне у скретању на југозападни.

Јутарња температура биће од четири степена до осам степени, а максимална дневна од 16 степени до 22 степена.

У Београду ће бити сунчано и топло, а ветар ће бити слаб, западни, после подне у скретању на југозападни.

Јутарња температура око осам степени, максимална дневна око 21 степен.

број коментара 0 Пошаљи коментар