Стање на путевима за 16. март

Путеви суви, саобраћај се обавља нормално

Коловози углавном суви, видљивост добра осим на Копаонику. Задржавање путничких возила на граничним прелазима до 30 минута.

У Србији јутрос нема падавина, коловози у нижим пределима су суви или местимично влажни и видљивост је добра, осим на подручју Копаоника, где је смањена због магле на само 20 до 30 метара.

На прилазу Копаонику из правца Брзећа, на деоници Рендара - Јарам, дува јак ветар и ствара снежне наносе, висине до пола метра.

На већини магистралних и регионалних путева у Србији саобраћај је умереног интензитета и обавља се без застоја и ограничења.

Путари скрећу пажњу на велики број оштећења на коловозима, најчешће у виду ударних рупа и деформација.

У клисурама и усецима, односно поред камених косина, учестали су одрони, посебно дуж Ђердапске и Ибарске магистрале, кроз Сићевачку, Грделичку и Дренску клисуру.

Због угаженог снега на коловозу до пет центиметара, забрањено је кретање камионима са приколицом и шлеперима на прилазима Копаонику, на путевима који воде преко Гоча и Власине, на Голији и Тари, на прилазу Бабином зубу на Старој планини.

Забрана је на снази и на регионалном путу Р-119 Козница - Дренска клисура, на регионалним путевима у вишим пределима Ивањице, Пештера и на Дивчибарама (деоница Крчмар - Дивчибаре - Каона). На поменутим путним правцима је за остале категорије возила зимска опрема обавезна.

На магистралном путу М-5 Параћин-Зајечар, код места Грза, активирало се клизиште на 10 километара од Параћина, због чега је саобраћај отежан, уз ограничење брзине кретања возила према постављеној вертикалној сигнализацији.

На граничним прелазима, за путничка возила нема дужих задржавања од 30 минута.

број коментара 0 Пошаљи коментар