Појачан саобраћај, нема задржавања на границама

Уочи првог викенда у јулу могућ је већи број возила на појединим граничним прелазима, појачан саобраћај на Коридору 10 ка Бугарској и Северној Македонији, као и на магистралама које воде ка Црној Гори и јадранској обали, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Због могућих повремних краткотрајних летњих пљускова који на појединим деоницама могу условљавати влажне или мокре коловозе, возачима ће бити потребан већи опрез за воланом.

Ауто-мото савез Србије препоручује возачима да дужа путовања почну у раним јутарњим или касним поподневним сатима, будући да је саобраћај појачан, а температуре у најтоплијем делу дана могу бити изнад 30 степени.

На наплатним станицама у Србији овог јутра нема задржавања, а према последњим информацијма Управе граничне полиције нема задржавања ни на путничким терминалима граничних прелаза.

Теретна возила на граничном прелазу Хоргош чекају 360 минута, а на Батровцима на излазу 240 минута.

Из Ауто-мото савеза Србије подсећају да често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске и да тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

број коментара 0 Пошаљи коментар