И даље нестабилно, возачима се саветује опрез

Нестабилне временске прилике обележавају почетак и ове радне недеље, па из Ауто-мото савеза Србије возачима саветују да вожњу и брзину прилагоде условима на путу.

Због падавина претходних дана, које су најављене и за данас, постоји могућност наноса веће количине земље и муља, што повећава клизавост пута, смањује стабилност и отежава управљање возилом.

Учестали одрони карактеристични су за овакве временске прилике, а представљавају још једну велику опасност у саобраћају, као и деонице на којима се изводе радови и на којима је потребно имати више опреза, али и толеранције уколико дође до успорене вожње.

Данас се на подручју јужне, централне и источне Србије очекује око 30 литара кише по квадратном метру, локално и више за 12 сати. Понегде су могуће и краткотрајне временске непогоде са појачаним ветром и појавом града.

АМСС наводи да на наплатним станицама у Србији нема задржавања.

Према последњим информацијма Управе Граничне полиције, на граничним прелазима Котроман и Келебија на излазу се чека сат времена.

На Хоргошу и Шиду се чека два сата.

Из АМСС-а наводе да често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске и тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

Време задржавања на граничним прелазима је релативно и често променљиво.

број коментара 0 Пошаљи коментар